TEORETICKÁ ČASŤ:

Dňa 13. 9.  2018 sme žiakov 1. stupňa  počas štyroch vyučovacích hodín teoreticky pripravili na didaktické hry v prírode. Riadili sme sa podľa vopred pripraveného plánu.

Prebrali sme:

–         varovné signály a činnosť žiakov po varovaní, evakuácia školy v prípade ohrozenia ( požiar ) – postup opustenia školy, únikové východy

–         oboznámenie sa s lekárničkou a jej využitie, postup ošetrenia poranení – ošetrovali sme ( obväzovali ) prsty, ruku, nohu, hlavu

–         privolanie pomoci k zranenému – telef. čísla zdrav. pomoci

–         vedomosti o svojej škole a okolí školy, adresa bydliska

–         správanie sa k osamelým zvieratám a ich ochrana

–         choré zvieratá vo voľnej prírode

–         dopravné prostriedky, pravidlá správania chodca na komunikáciach a činnosť na svetelné znamenia

–         disciplína, poriadok a ohľaduplnosť pri  praktických činnostiach ( vznik úrazu v priestore školy )

PRAKTICKÁ ČASŤ:

Počas praktickej časti dňa 14. 9. 2018 pri presune na „Tuhrinský turistický chodník“ sme dbali na bezpečnosť prechádzania cez cestu (reflexné vesty). Žiaci cestou poznávali zeleň v okolí školy – zopakovali si učivo z prvouky a  prírodovedy, učili sa orientovať v mieste školy a jej okolí. Počas turistickej vychádzky  poznávali jednotlivé rastliny, stromy, huby a živočíchy. Učili sa poznávať svetové strany podľa slnka , starší pomocou kompasu a rozvíjali svoju pohybovú aktivitu behom v náročnejšom teréne s prekonávaním prírodných prekážok. Na záver si zahrali ekologickú hru „ Čo nepatrí do prírody “ a vyčistili smeti a papiere z lúky, nazbierali prírodniny.

Didaktické hry v prírode splnili svoj cieľ a žiaci  sa opäť naučili niečo nové nielen z teoretickej, ale aj praktickej časti.

Organizátor: učitelia 1. stupňa bežných tried

spracovala: Mgr. Renáta Drabová