Naša škola si každoročne 26. septembra pripomína Európsky deň jazykov. Cieľom tohto dňa je podpora štúdia cudzích jazykov a potreba zachovávať, chrániť a rozvíjať kultúrnu a jazykovú rozmanitosť v rámci Európy.

Žiaci druhého stupňa spievali a počúvali cudzojazyčné pesničky a pozerali krátke príbehy. Pedagógovia im pripravili rôzne kvízy, riešili s nimi krížovky a osemsmerovky, pričom využili aj interaktívne tabule a ďalšie vymoženosti IKT technológií.

Ruský jazyk vyučuje Mgr. Danka Kučerová, ktorá si pripravila pre žiakov učiacich sa ruský jazyk nástenku o Rusku, o hlavnom meste – Moskve, výstavku ruskej literatúry, suvenírov. Žiaci sa zapojili do konverzácie, dávali si otázky a s nadšením hľadali odpovede( pozdravili sa, používali výrazy: Ako sa voláš?, Ako sa máš?…).  Zarecitovali ruské básničky, pozerali ruské rozprávky, počúvali ruské piesne, nakreslili plagát – Európsky deň jazykov, riešili krížovky a osemsmerovky.

Na záver tohto zaujímavého dňa žiaci spolu s pedagógmi vyhodnotili všetky aktivity, urobili potrebnú fotodokumentáciu a zároveň skonštatovali, že už teraz sa tešia na ďalší Európsky deň jazykov.

spracovala: Mgr. Danka Kučerová